“Què és això del CrossFit?”

CrossFit Wind la Seu

Aquesta pregunta ha estat resposa desde molts blogs, videos i plataformes del fitness varies però, avui, m’agradaria exposar aquí, al blog de CrossFit Wind, el meu punt de vista, més enllà de la seva definició; perquè una persona més intentant que la gent s’animi a entrenar no pot fer mal.

Si mai has fet CrossFit però n’has escoltat a parlar, és molt possible que pensis que ja saps el que és i, la veritat és que l’experiència ens diu a tots aquells que tenim el privilegi de tenir un Box, als que entrenen amb nosaltres, i a la comunitat CrossFit en general, que t’equivoques.

El que trobaràs en un Box de CrossFit no ho veuràs a cap altre lloc. El tipus d’entrenaments estàn dissenyats per persones titulades en la materia tenint en compte tots les tipus de persones que podrien venir a fer el WOD (desde les més expertes a les que vénen per primera vegada); el material que s’utilitza és específic; la comunitat que et rodejarà és la que fa que aquell Box en concret sigui com és; el que s’aprén en un Box va molt més enllà d’aprendre a moure’s, entrenar i fer correctament els moviments, que també. Si tens la ment oberta i estàs disposat/disposada a ésser entrenat/da, aprendràs disciplina, se’t mostraràn els punts dèbils, els forts i tot allò que et queda per recòrrer; aprendràs a tenir paciència, concentració, superació i humilat; amb una mica de sort animaràs a la persona del teu costat i t’animaràn a tu per  a que acabis el WOD. Voldràs més, a sempre tenir ganes de més.
Entres a un Box de CrossFit a coneixe’t i a descobrir que hi havia molt més dins teu del que et podies imaginar; vens a ser la millor versió de tu.

La metodologia d’entrenament CrossFit no discrimina a ningú. Tothom és benvingut, tingui el nivell que tingui. M’agrada molt insistir en aquest punt ja que les persones que formem part del món del CrossFit i sabem realment el que és, escoltem més vegades de les que ens agradaria aquella frase, pensament o concepte sobre el CrossFit que es podria resumir com “És que això és molt dur i no crec que sigui per a mi. La gent que he vist està molt forta i jo (encara) no ho estic.” Us resulta familiar? Si és així, no heu de patir per res. Sou benvinguts i podeu entrenar amb aquestes persones que dieu que “estàn molt fortes” perquè tots hem començat en algun punt i hem anat avançant segons l’esforç que hi hem posat i el que el nostre cos ens ha permés. El fet de si és molt dur o no, depén de cadascú, però sí que és veritat que has d’estar disposat a entrenar, perquè a CrossFit no es ve a fer exercici o a passar l’estona, es ve a entrenar.

Dins la definició de Crossfit, que és “moviments funcionals constantment variats realitzats a alta intensitat”, veiem que la part que potser intimida més a les persones que no practiquen CrossFit és l’alta intensitat. Aquesta part hauria de ser realment la que menys por fes a priori ja que, primer, has d’aprendre a executar els moviments amb eficiència i virtuositat. Un cop tens la tècnica i la constancia realitzant qualsevol dels moviments que s’ensenyen en un Box, llavors és quan et pots començar a preocupar per l’intensitat, és a dir, per a fer-ho ràpid i amb pes si així es requereix.

És un error garrafal pensar que el que és intens per a un atleta també ho és per a un altre. Cadascú, individualment, té el seu llindar d’intensitat, com el té de tolerància al dolor; i percisament per això, cadascú sap si realment està donant el 100% del que té quan està  realitzant un WOD.

No et preocupis de si ho sabràs fer o no perquè mai ho has fet; aquesta por està infundada i no té cap sentit perquè per a això existeixen els i les coaches. La feina d’un bon i una bona coach és saber acollir a tothom, tingui l’experiència i el nivell que tingui i, poder ajudar a millorar a aquella persona dins les seves capacitats. Això vol dir que comparar-se amb qualsevol altre persona que no sigui el teu “jo” d’ahir, no té cap sentit. 

Si de debò vols saber què és CrossFit, acosta’t al box que tinguis més proper i sol·licita una classe de prova gratutïta. No te’n penediràs!

Ruth Cano

CrossFit Wind

https://map.crossfit.com

Facebook
Twitter
Ruth Cano

Ruth Cano

CEO · Head Coach de CrossFit Wind la Seu d'Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.