Els orígens de CrossFit Wind

CrossFit Wind la Seu Urgell

Salutacions a tots i totes,

Aquest primer post al blog de CrossFit Wind el dedicaré a explicar-vos breument la història que precedeix a la creació d’aquest Box de CrossFit que properament serà inaugurat a la ciutat de La Seu d’Urgell.

Començaré presentant-me. Em dic Ruth i vaig nèixer a Terrassa. He estudiat la carrera de Fisioteràpia i em vaig especialitzar en la branca de l’esport. Durant els últims dos anys de carrera vaig iniciar-me al mòn del CrossFit. Com a estudiant de fisioteràpia, desde ben aviat, vaig sentir-me molt atreta per  la prevenció de lesions i els patrons de moviment corporals.
Ja abans d’acabar els meus estudis universitàris gràcies a les estades clíniques que vaig realitzar durant tota la carrera, em vaig adonar que la fisioteràpia en general atenia a pacients que ja havien patit una lesió; gairebé mai s’atén a pacients abans de lesionar-se.

Així doncs, per a mi, que em volia dedicar a la prevenció de lesions i a la millora de l’estil de vida de les persones potenciant la seva independència, em seria necessari buscar una alternativa que s’adeqüés a la idea que jo mateixa tenia de “prevenció”, i per a això, seria imprescindible buscar dins i fora del mòn de la fisioteràpia per a trobar-la. Va ser en aquest moment quan el CrossFit va entrar a la meva vida.

Tant aviat com em va ser possible, després d’haver estat practicant CrossFit durant més d’un any, em vaig treure el curs oficial de CrossFit Trainer L1 i gràcies a aquest, vaig descobrir que el que jo volia fer, el granet de sorra que a mi m’agradaria aportar a la societat, anava lligat a un estil de vida; a una filosofia que es podria resumir en 4 paraules dites pel fundador de CrossFit, Greg Glassman, “Off the carbs and off the couch”, que vol dir “Fora dels hidrats de carboni processats i fora del sofà”. Bàsicament, CrossFit impulsa la idea que el que ens farà independents físicament durant tota la nostra vida i ens ajudarà a estar sans i en forma és en resum, el moure’ns (realitzar exercici funcional, variat, i a alta intensitat, és a dir, CrossFit) i el menjar saludablement (aliments no processats, sense etiqueta).
Havia trobat doncs, la manera de poder exercir un impacte positiu en les persones per a millorar les seves vides ensenyant-los-hi a utilitzar el seu cos i a la vegada, gairebé sense pretendre-ho, prevenir lesions, malalties cròniques, i endarrerir els símptomes d’algunes malalties degeneratives.

Crossfit Wind abans d’iniciar les obres

Així és com va començar el que per a mi segueix sent una gran aventura. Vaig deixar la meva residència a la comarca del Vallés Occidental i la vaig canviar per una a l’Alt Urgell després de recòrrer Catalunya buscant un lloc que complís els meus requisits bàsics per a portar una vida tranquila i rodejada de natura, alhora que la creació d’un Box de CrossFit fos sostenible. Això últim encara està per veure però espero de tot cor poder-me quedar aquí i poder aportar a la gent del voltant que vulgui formar part de la comunitat CrossFit allò que desitgin absorvir d’aquesta metodologia d’entrenament tant (encara) desconeguda al nostre país.

El Box que he creat pretén ser un lloc acollidor, on els i les atletes que s’apuntin trobin en els seus companys i companyes de classe una comunitat que els entén i recolza durant els entrenaments i fins i tot, fora del Box. Un lloc on sentin que no importa quant de temps fa que practiquen esport o si mai n’han practicat; així com l’aparença del seu cos, l’edat o la feina que tinguin. Un espai lliure de judicis i prejudicis on es pugui buscar de què som capaços tots plegats si ens recolzem els uns als altres. Un lloc sense envejes, on l’única cosa que importi sigui la intenció i l’esforç que cadascú posi durant cada segon de l’entrenament que toqui; on acabar l’últim no sigui motiu de crítica si no d’aplaudiment i admiració, ja que voldrà dir que aquella persona no ha abandonat.

Per aquells i aquelles que no ho sapigueu, veritablement el CrossFit és un esport on l’últim en acabar és el que s’emporta més aplaudiments. És un símbol de lluita, de no rendició; és un símbol d’allò que tots hauriem de fer a les nostres vides. Acceptar el que ve, fer el millor que poguem amb el que tenim i mai, mai abandonar.

Ruth Cano

CrossFit Wind

Facebook
Twitter
Ruth Cano

Ruth Cano

CEO · Head Coach de CrossFit Wind la Seu d'Urgell

2 Responses

  1. Ets única, increíble, lluitadora i veritablement el faràs el lloc que desitges. Són els teus valors els que ho han fet possible. L’única llàstima és no estar més a prop per gaudir amb tu d’aquesta gran aventura. Des de la comarca del Vallès Occidental que vas deixar, i que tan et trobem a faltar, et donem tot el nostre suport i segur que ajudaràs a un munt de gent a arribar allà on sempre havien somniat. Coaches change lifes.

    1. Crys, ets fantàstica i meravellosa. No saps el que arribo a valorar tot el que em dius i les forces que em dona. Tan de bo poder-nos veure més però sé, de debò que ho sé, que per tot el que sempre em dius, em tens al teu cor com jo al meu. Moltíssimes gràcies! People like YOU change lives <3

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.