El problema és molt més gran

El problema és molt més gran, el problema no és que la gent no faci bé un squat, el problema és que no es mou.
CrossFit Wind la Seu d'Urgell

A l’entrada d’avui m’agradaria compartir una tendència que estuc veient dins del món del fitness que crec ha nascut o s’escolta més arrel que cada vegada més persones han decidit practicar CrossFit®.

Parlaré de CrossFit® perquè és el que s’ensenya a CrossFit Wind la Seu d’Urgell i intentaré no deixar-me detalls pel camí per a que no hi hagi cap confusió del que vaig a dir.

És veritat. El que heu escoltat és veritat. No a tots els Afiliats de CrossFitR s’ensenya CrossFit® correctament. Els motius per a això són variats i no és el tema que he vingut a discutir avui. El que vull dir afirmant això és que, tal i com sembla, hi ha professionals que no fan bé la seva feina quan es tracta d’ensenyar i educar a les persones sobre el que és CrossFit®.
Les conseqüències d’això són desastroses per suposat. Lesions, falta de comprensió de la metodologia, egos inflats, desorganització, etc.; en definitiva, una vida curta dins del món del CrossFit®.

És molt important entendre la responsabilitat que els Afiliats de CrossFit® tenim i quin paper juguem dins del sistema de salut. Moltes persones creuen que CrossFit® és dins del sector del fitness però en realitat, som dins del món de la salut, com bé va dir el seu fundador Greg Glassman.

La pràctica del CrossFit® està concebuda per a ser realitzada TOTA la vida. Sí, sí, fins a gairebé el final dels teus dies.
Totes les persones que hem fet el Level 1 ho sabem, tot i que no a totes les persones els importa, i és per això que no a tots els Afiliats s’ensenya CrossFit® tal i com es va concebre: mecànica, consistència i només llavors, intensitat; la qual és relativa a cada persona, moment i circumstàncies de vida.
Saltar-se això com si no tingués cap importància és no haver entès res i demostra que moltíssimes persones no són aquí amb una visió a llarg plaç, cosa la qual és perillosa per als i les atletes però també ho és per a la marca, doncs donar-li veu a aquestes persones desde plataformes oficials només desvirtua la duríssima feina de molts propietaris i propietàries així com coaches que sí estan posant les bases per a un fitness a llarg plaç.

CrossFit Wind la Seu d'Urgell

Una vegada dit tot això, m’agradaria que qui estigui llegint entengués el següent: si aquesta metodologia és per a tothom però no per a qualsevol, és a llarg plaç i el seu objectiu és aconseguir que les persones sedentàries, persones amb sobrepés que no es mouen, i persones grans que estan perdent mobilitat o ja l’han perduda, comencin a moure’s i aconsegueixin ser independents a les tasques del seu dia a dia, el més important a corregir no és per exemple, si inclinen el seu tronc endavant quan fan un air squat.
Anem a veure, el primer que s’ha d’entendre és que aquestes persones s’han de moure, això és primordial. Lo segon és que s’han de moure amb seguretat i moure’s amb seguretat implica que hi haurà moltíssim punts d’execució de cada moviment que no siguin correctament executats; això ens ha de preocupar, sí, però mai tant com que aquesta persona segueixi venint i movent-se.
Mentre les persones es moguin de manera segura i siguin constants amb la seva assistència a les classes, poc a poc, com a coaches, anirem arreglant aquests patrons de moviment, guanyant mobilitat, afegint pes si és possible i millorant el seu estat de forma.

Hi ha una cosa que hem d’entendre entre totes les persones que formem part del món del CrossFit® i especialment aquelles persones que tenim Afiliats i som coaches, i és que, CrossFit® ara mateix, l’està practicant un percentatge molt molt alt de persones que “no ho necessiten” però que els va molt bé el practicar-lo. Persones que, d’alguna manera estàn “sanes”, són independents, i estàn millorant el seu estat de forma a llarg plaç. A aquestes se’ls ha de demanar més i millor. No ens podem conformar únicament amb que es moguin. No obstant això, les persones que ho necessiten més i per tant requereixen un esforç molt major per la nostra part com a professionals, no estàn entrant per les portes dels nostres Afiliats amb la quantitat que haurien. Greg Glassman just abans de marxar com a CEO de CrossFit® havia canviat el web, programa ell els WODs de .com i no feia més que repetir que CrossFit® es troba en possessió exclusiva d’una solució elegant al problema més irritant del món (malalties cròniques); i que podia ser tant elegant, que és òptima.

CrossFit Wind la Seu d'Urgell

No entraré en les mil i una coses que es poden fer per a atreure a aquesta població perquè això requereix un esforç i una logística gran per part dels Afiliats, però sí hi ha una cosa que es pot fer que no requereix gairebé de cap esforç: no els digueu que això és “molt dur” per a ells i elles, perquè casum l’olla, no ho és. I si ho és, no te n’has assabentat de res i l’únic que fas són entrenaments durs amb els que la gent sua i es cansa. Això no és CrossFit. Escalar i adaptar és una cosa que es fa per a incloure a les persones amb diferents capacitats dins dels mateixos entrenaments. Desde CrossFit® hem d’aconseguir que es moguin, i després ja entrarem en les minúcies de si trenca el paral·lel o no, de si no agafa el pes Rx, de si no es pot penjar de la barra, o de si només treballa amb la pica; perquè res d’això és un problema mentre es moguin i ho facin amb seguretat.

Així doncs, deixeu de centrar-vos en les minúcies, el problema és molt més gran, el problema no és que la gent no faci bé un squat, el problema és que no es mou.

Ruth

CrossFit Wind la Seu d’Urgell

Facebook
Twitter
Ruth Cano

Ruth Cano

CEO · Head Coach de CrossFit Wind la Seu d'Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.