Crítica als consells de la medicina tradicional cap a certa pràctica esportiva

CrossFit Wind la Seu

“When Your Doc Doesn’t Even Lift” és el títol d’un article publicat al Journal de CrossFit del qual us parlaré avui.  El títol significa “Quan el teu doctor ni tan sols aixeca pes” i està escrit pel Dr. Sean Rocket, qui té moltes ganes de donar la seva opinió sobre alguns consells que ha escoltat que alguns metges li transmeten a pacients, sense tenir gaire coneixement del que els estàn dient. 

Aquest Journal està escrit amb l’intenció de donar un altre punt de vista, el punt de vista d’un metge que sí fa esport, que sí aixeca pes i que no creu que s’hagi d’impedir desde la medicina que les persones tinguin l’oportunitat de millorar mecànicament la seva independència a través de l’entrenament.

La seva opinió es desenvolupa a partir de frases que ell ha escoltat directament dels seus pacients als quals els metges els han dit, i partint d’aquestes, el Dr. Sean Rocket explica perquè creu que les afirmacions no són del tot certes o que no té cap sentit que se li diguin al públic general desde la medicina tradicional.

La primera frase diu així: “Mai aixequis cap pes per sobre del teu cap”. El Dr. Sean pregunta si alguna vegada algú ha escoltat a un metge dir que no carreguis la maleta al compartiment superior de l’avió, que no aixequis al teu fill per sobre del cap o que no pintis el sostre, de la mateixa manera que es demana no aixecar pes per sobre del cap referint-se a les peses comunament trobades als gimnassos. Segons ell, aquestes recomanacions no ocorren tant freqüentment. Explica que hi ha diferència entre tenir el braç aixecat per sobre del cap durant 8h i tenir el braç aixecat per sobre del cap uns pocs segons cada vegada.CrossFit Wind la Seu

“No hauries d’aixecar res més pesat de 10kg”. Aquesta ha estat una altra frase que pel Dr. Sean no té cap sentit, doncs no aixecar més pes de 10kg implica per ell no poder aixecar al teu fill, la compra o una motxilla. Per tant, perquè ha de ser diferent aixecar una kettlebell o una dumbbell que aixecar aquests altres objectes? Aixecar pes és el tractament més important per a tractar l’osteoporosi i no té cap efecte secundari amb respecte a la medicació. Ningú pot argumentar en contra d’aquest punt o ignorar la necessitat de tractar l’osteoporosi segons ell, en la població vella. 

“No facis CrossFit”. Segons el Dr. Sean, un coach prudent és el/la millor coach a tenir. Si li dius a algú que no faci CrossFit, els metges estàn impedint que un pacient aprengui com moure’s adequadament sota la supervisió d’un/una coach ben preparat/preparada.

“Potser necessites cirurgia”. Ell creu que una persona ha de reconèixer quan les coses no són normals i ajustar-se d’acord amb l’evolució del dolor o si aquest augmenta.

“Necessites una injecció de cortisona”. La cortisona està reservada per situacions especials, explica, que no han evolucionat amb fisioteràpia o el descans. Cal tenir en compte que la cortisona té efectes secundaris i no ajuda a que les coses es curin més depressa, és per això que s’ha d’utilitzar amb prudència.

“No hauries de tornar a aixecar pes després de la cirurgia mai més.” El Dr. Sean creu que no és raonable fer una declaració així de generalitzada, ja que la vida continua i aixecar objectes forma part d’ella.

Acaba l’escrit amb una frase molt encertada que diu que la vida no és un sprint, si no una marató a la que ens hem de manternir en forma després dels 40, de la jubilació i cap al futur distant.

Si mai heu tingut moltes ganes de fer esport, o CrossFit especialment, i no us atreviu perquè teniu algun problema articular, malaltia, sobrepes i/o creieu que sou massa grans, consulte-ho amb el  vostre metge i consulteu-ho amb el/la coach titulat/titulada del vostre Box més proper. És possible que pogueu fer esport i començar a millorar la vostra qualitat de vida quan pensàveu que ja no hi havia res a fer. Consulteu tots els dubtes que tingueu i tingueu afany de ser millors.

CrossFit Wind la Seu

 

Font: https://journal.crossfit.com/article/when-your-doc-doesn-t-even-lift-2

Fotografies de crossfit.com

Facebook
Twitter
Ruth Cano

Ruth Cano

CEO · Head Coach de CrossFit Wind la Seu d'Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.