Avantatges i funcionament de les classes de CrossFit

Crossfit Wind la Seu Urgell

En aquesta entrada al blog de CrossFit Wind la Seu d’Urgell m’agradaria exposar-vos el avantatges que pot tenir el CrossFit, no només com a metodologia d’entrenament si no també com a disciplina tenint en compte com s’organitzen les classes en general i com es realitzen dins dels Boxes.

Primer de tot, hem de destacar el fet que les classes són dirigides. Aquest detall ja per sí sol, aporta molts avantatges. El primer d’ells és que tens a una persona qualificada supervisant tot allò que fas. A més a més, si tens dubtes, te’ls resoldrà.

Com a segon punt més important cal saber que, a CrossFit prioritzem la tècnica per sobre de tot. Per aquest motiu el o la vostra coach estarà a sobre vostre constantment per a que no us moveu incorrectament inclús quan esteu cansats, disminuint així el risc de lesió. No es permet i/o recomana dins del CrossFit pujar de pes o augmentar la velocitat de les repeticions fins que s’és capaç de mantenir la tècnica d’un moviment un nombre elevat de repeticions sense perdre-la.

Per continuar, cada part de la classe dura un temps determinat, el qual tu no hauràs de controlar. Els entrenaments estàn perfectament dissenyats i pensats per a que tot es pugui fer dins d’una hora i per a que, a més a més, tothom els pugui fer, els que no han practicat mai CrossFit junts amb els que ja fa temps que el practiquen.

Tornar a mencionar que, les classes són d’una hora. Moltes vegades, quan anem al gimnàs sols, hem de ser-hi molta estona per a sentir que “ens cansem”, “que fem alguna cosa”. A CrossFit mai tindràs aquesta sensació. Sempre hi ha teoria que explicar per a que tothom entengui què és el que es farà durant l’entrenament, el perquè i què busquem al fer-ho. S’escalfarà i es practicaràn els moviments abans de començar. Cadascú buscarà l’adaptació que li calgui per al WOD i tindrà el seu material i espai igual que la resta de companys. El WOD s’organitza i es guia durant tot el temps que dura. Finalment, ens felicitem els uns als altres per l’esforç realitzat, recullim tot el material utilitzat entre tots els i les atletes, ens dutxem i seguim amb el nostre dia.CrossFit Wind La Seu Urgell

L’estímul que rep el teu cos és diferent segons l’entrenament, i per tant no t’aburreixes. No tocarà tot el que t’agrada cada dia però sí tot el que necessites treballar. Cada entrenament té un objectiu concret, el qual se t’explicarà al començar la classe i se’t repetirà abans d’iniciar el WOD.

Heu de saber que les agulletes, dins d’uns paràmetres, són un signe de millora. Vol dir que el vostre cos s’està adaptant a allò que li demaneu i, com cada dia li demanareu una cosa diferent, en l’intent d’adaptar-se a tot, la vostra genètica s’expresarà i a partir d’aquí, el vostre cos canviarà.

Com s’explica a les classes d’iniciació, i en contra del que es pensa majoritàriament, practicar CrossFit no farà que siguis “més lent” i “més pesat”  per a l’esport que practiquis, ja sigui còrrer, esquiar, ciclisme, bàsket, etc.; si no tot el contrari. A CrossFit treballem el fitness de base, això vol dir que treballem el nostre estat de forma bàsic a través del treball de les 10 capacitats físiques que són la resistència cardiovascular i respiratòria, la resistència, força, potència, flexibilitat, agilitat, precisió, equilibri i coordinació.
Quan practiques un sol esport, no desenvolupes totes les capacitats, si no que t’especialitzes en algunes d’elles, i per tant, no estàs utilitzant tot el teu potencial com a ésser humà.

Així doncs, a CrossFit, al treballar totes les capacitats, el que ocorrerà és que agumentaràs el teu rendiment dins del teu esport específic perquè elevaràs el teu nivell bàsic, i conseqüentment, augmentaràn les teves habilitats dins de l’esport. Mai sabràs què ets realment capaç de fer si no ho treballes tot. El cos té un potencial enorme, explota’l!

Havent explicat això, és fàcil deduïr que, tot allò que realitzis fora del Box et resultarà molt més sencill, doncs al Box sempre se’t demanarà més del que al vida et demanarà (esperem) i d’aquesta manera, estaràs més preparat i preparada. Per a que ho entengueu, parlem de fer una mudança, carregar i descarregar la compra, portar els fills, les filles, néts i nétes a collibè, ensopegar i saber que no et trencaràs els canells quan els recolzis a terra per aturar l’impacte, pujar els trams d’escales quan l’ascensor no funcioni i no ofergar-te. Tot això són exemples del que en general, la vida ens demanda físicament i a partir d’aquests, us podeu fer una idea de quantes coses us resultaràn més sencilles únicament perque exerciteu el vostre cos que, en definitiva, és el que us portarà per la vida fins l’últim dia. 

El cos no l’entrenem per castigar-lo, l’entrenem perquè ens l’estimem.

 

Ruth

CrossFit Wind la Seu d’Urgell

Facebook
Twitter
Ruth Cano

Ruth Cano

CEO · Head Coach de CrossFit Wind la Seu d'Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.