La scoreboard i la “cultura de la trampa”

crossfit.com

L’entrada d’avui es dedica a anunciar que a CrossFit Wind la Seu d’Urgell, a partir d’ara, s’elimina la scoreboard. La scoreboard és aquell apartat que molts boxes tenim a les pissarres on els/les nostres atletes apunten el seus resultats del WOD quan l’acaben.

Aquesta decisió ha estat meditada i presa a causa de varies observacions que s’han fet  i comportaments de certs atletes a qui s’ha vist durant l’any que el Box porta obert que els agrada apuntar-se a la scoreboard únicament quan fan un WOD on acaben més ràpid que la resta i/o els sembla “suficientment bo” el seu resultat.

El que s’ha observat és la falta d’autoexigència d’un/a mateix/a cap a la bona excecució dels moviments intentant preservar la tècnica lo suficient com per a no arriscar-se a una lesió; i aquesta falta d’autoexigència és la conseqüència directa de la pressa per acabar. La pressa per a que el temps d’un/a sigui més baix que el de la resta i així fer creure a no se sap qui que ets “millor”. El problema és que, la scoreboard no reflexa els detalls realment importants, com per exemple COM has excecutat realment el WOD. 

crossfit.com

La scoreboard no reflexa el teu esforç ni la teva atenció pels detalls. No reflexa si t’has esforçat en aquells moviments que et costen més per a poder-los millorar, no reflexa la lluita interna que has batallat per a mantenir la barra a prop del cos o la tensió del hollow durant les pull-ups. No reflexa si la teva tècnica de carrera és bona, ni si la teva esquena patia. No ens diu absolutament res sobre el que t’ha suposat no aturar-te a falta de 5 segons per a que s’acabés el temps, ni ens diu si t’has deixat de moure a falta de 15 segons que no has lluitat; però sobretot, no ens diu si has fet totes les repeticions que es demanen.

CrossFit Wind la Seu d’Urgell va participar en el seminari de Strongman, impartit per Rob Orlando de Hybrid Athletics, qui durant el transcurs del dia va compartir la seva experiencia personal amb la scoreboard i va decidir fa molts anys eliminar-la del seu Box ja que segons ell va veure, tan sols fomentava la “cultura de la trampa”. Conèixer aquesta informació ha ajudat a CrossFit Wind la Seu d’Urgell a eliminar permanentment la scoreboard i així previndre l’aparició d’aquesta “cultura de la trampa” al Box.

Les persones que formen part d’aquesta “cultura de la trampa” són les mateixes que posen excuses quan no els surt quelcom i diuen que es per la seva edat, genética, lesions anteriors, cansament, falta de temps per entrenar, falta de mobilitat, propiocepció,  etc.

crossfit.com

Amb l’intenció de prevenir l’aparició i proliferació d’aquest tipus de comportaments i competitivitat insana, CrossFit Wind la Seu d’Urgell elimina la scoreboard de la seva pissarra i espera que reflexioneu sobre què és el més important: ser la vostra millor versió a través de treballar bé i durament, o sacrificar la vostra salut, físic i dignitat per enganyar-vos pensant que sou millors que els vostres companys i companyes quan en realitat, ells i elles sempre seràn millors que vosaltres perque no menteixen ni s’enganyen?.

*Mic drop*

Fotografies de: crossfit.com

Facebook
Twitter
Ruth Cano

Ruth Cano

CEO · Head Coach de CrossFit Wind la Seu d'Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.