CrossFit Games Open 2019 WOD 19.3

CrossFit Wind la Seu d'Urgell

Aquest títol fa referència al tercer WOD dels CrossFit Games Open 2019, WOD classificatori per a poder demostrar la teva capacitat de realitzar els moviments que es demanen i així, d’entre totes les persones del món que hi participen, tenir accés a una plaça pels CrossFit Games que es celebren cada any el mes d’agost a Estats Units.

El propòsit d’aquest escrit és posar de manifest un fenòmen que sembla ocòrrer masses vegades quan CrossFit decideix canviar un standard de moviment: la falta d’honestedat.

Un standard de moviment és el requisit que un moviment ha de cumplir al ser realitzat per a que es consideri completat. Per exemple, l’standard d’un air squat és partir de l’extensió completa de cadera i genolls estant d’empeus, baixar per a realitzar l’squat fins que la part més superior de la pelvis (espina ilíaca anterosuperior) passi per sota del genoll si hi dibuixèssim una línia recta; i un cop s’ha creuat el paral·lel, es requereix que la persona es torni a posar d’empeus fins a tornar a tenir els genolls i la cadera en extensió completa. Això seria una repetició vàlida.

Aquest any ha sortit per primera vegada a un WOD de Open, al 19.3, el Handstand Push Up estricte, que és la realització del “pi” tocant únicament amb els peus a la paret i els colzes totalment bloquejats (en extensió), realitzar una flexió de colzes fins que el cap toqui a terra junt amb les mans i empènyer amunt fins a aconseguir la posició inicial. Ara bé, com diu el seu nom, ha de ser un moviment estricte i per tant significa que el cos no es pot moure gens, excepte els braços per a realitzar l’empenta. Qualsevol moviment adicional, com el tancament de la cadera a través de l’hiperextensió de la lumbar i l’apertura del tòrax, no estàn permesos. Aquest moviments adicionals estàn considerats, i són, “kipping”, que no és més que la realització d’un impuls adicional previ al moviment requerit per a facilitar la realització del Handstand Push Up estricte.

Tot lo explicat anteriorment vol dir que la persona que necessita realitzar un kipping, per petit que sigui, no té prou força per a fer el moviment totalment estricte, i per tant, aquella repetició no s’hauria de comptabilitzar.

CrossFit Wind la Seu d'Urgell

Explicat tot això, i havent deixat CrossFit, a través del Head Judge dels CrossFit Games, meridiànament clar que aquesta era la manera de realitar els Handstand Push Ups estrictes aquest any, la gent ha fet coses extraordinàries per a evitar que es vegi que no es capaç de cumplir amb els standards; com no fer vídeos o fotografies, i/o fer vídeos desde ben lluny per a evitar que es vegi si el moviment està correctament fet o no. 

El pitjor de tot és que els jutges que són allà per a assegurar que els standards es compleixen i tots i totes les atletes participem en igualtat de condicions, no han fet la seva feina avisant als i les atletes que no ho estàven fent segons el reglament.

A més a més, sembla que CrossFit accepta els vídeos que s’envien amb aquests incompliments i els dòna per vàlids, cosa la qual a CrossFit Wind la Seu d’Urgell no li sembla bé ja que els Afiliats estem obligats a assegurar-nos que els i les nostres atletes entenen i aprenen a realitzar els moviments correctament i a ensenyar-los-hi que tothom ha de demostrar la mateixa força, comprensió del moviment i honestedat a tot el món i així poden comparar-se amb qui vulguin (encara que aquest no sigui l’objectiu principal de la competició) ja que tothom està regit pels mateixos standards de moviment.

CrossFit Wind la Seu d'Urgell

Després de l’espectacle de NO REPS on s’ha pogut veure com es donàven per vàlides, i per tant, atribuint-li el mateix mèrit a una persona que realitzava els Handstand Push Ups totalment estrictes i una que no, aquest WOD ha posat al seu lloc a moltíssimes persones donant-los-hi un toc d’atenció, ni que sigui a la seva consciència, ja que no han rebut la penalització que es mereixien. 

Desde CrossFit Wind la Seu d’Urgell s’espera que tots i totes les atletes que heu pogut veure els pocs vídeos que s’han compartit a les xarxes socials, tingueu el criteri suficient per saber a qui escoltar i a qui no. Una persona que no hagi fet les Handstand Push Ups estrictes i us vulgui donar lliçons o consells de com fer-los, no hauria de ser una persona a la que li valorèssiu el criteri ja que no ha estat capaç de ser honesta i la seva credibilitat és inexistent. 

Dit això, hi ha una font que sí que podeu seguir i escoltar per a saber com a relitzar correctament els moviments, tant els moviments gimnàstics com els d’halterofilia, i aquesta font és CrossFit Gymnastics i els i les seves coaches i CrossFit Weightlifting i els seus i les seves coaches. Aquest consell exclou als atletes d’èlit de CrossFit, molts i moltes de les quals no han realitzat els Handstand Push Ups estrictes segons el reglament, ni que se’ls hi hagin donat per bons.

CrossFit Wind la Seu d'Urgell

Desde CrossFit Wind la Seu d’Urgell us animem a tenir criteri i a no seguir els consells i escoltar a persones sencillament perquè moltes persones les escolten i us donen a entendre que saben més de CrossFit i la seva metodologia que departaments sencers de professionals que porten anys estudiant la manera d’ajudar-vos a millorar com a atletes i, que a més a més, realitzen seminaris oficials per tot el món per a que tothom teniu veritable accés als coneixements que han estat demostrats, contrastats i constantment actualitzats.

No us desanimeu pels resultats de l’Open si sabeu que gràcies als i les vostres coaches esteu cumplint amb els standards reals de moviment i sent sincers amb els entrenaments que realitzeu. Seguiu entrenant i millorant al vostre ritme sense saltar-vos cap pas, així quan CrossFit ens demani qualsevol cosa, tots i totes sapiguem desde el principi què és el que se’ns demana i com, perquè gràcies als i les vostres coaches ja ho heu entrenat durant tot l’any.

 

Fotografies de: crossfit.com

Facebook
Twitter
Ruth Cano

Ruth Cano

CEO · Head Coach de CrossFit Wind la Seu d'Urgell

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.